Črno jabolko 160g

3,50 

ČRNO JABOLKO

Sestavine: aronija (38%), jabolka (38%), eko trsni sladkor (23%), želirno sredstvo (pektin), dekstroza, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina), konzervans (kalijev sorbat)

BLACK APPLE

Ingredients: aronia-chokeberry (38%), apples (38%), organic cane sugar (23%), thickening agent (pektin), dextrose, acid regulator (citric acid), preservative (potassium sorbate)

Kategoriji: ,

Aronija se uveljavlja kot zelo koristno živilo. V našem okolju je marmelada klasičen način predelave jagodičja. Okus aronije je premočan, tekstura pa obenem prepusta, da bi jo vkuhali v marmelado kot samostojno, zato kliče po druženju z jabolkom, ki jo uravnovesi v okusu. Jabolka so v postopku priprave posebej skuhana v čežano in nato zmešana z aronijo in prav to da izdelku prijetno noto. Močna ovojnica plodov aronije med kuhanjem ne razpade, zato marmelado za več kulinaričnega užitka na koncu zmeljemo.

Aronijo in jabolka pridelujemo na naši kmetiji.

Aronia is known to be a very useful substance. In our enviroment a marmelade is a classic way of proccesing berries. Taste of aronia is too strong and its texture is too permeable to be coocked in to the marmelade, therefore we combine it with apples that bring balacne to the taste. During a process apples are coocked in to a porridge and then combined with aronia. That gives the product a special touch. Strong envelope of aronia seeds doesn’t disintegrate during coocking, therfore the marmalade needs to be ground for a real culinary delight.

Aronia and apples are grown on our farm.